Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Održana tribina "Inovativni načini financiranja obnovljivih izvora energije"

U utorak 19. rujna u 18 sati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice održala se, u organizaciji Grada Križevaca, tribina pod nazivom "Inovativni načini financiranja obnovljivih izvora energije".

U ime domaćina, na početku se obratio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a prisutna je bila i voditeljica Energetskog ureda Grada Križevaca Ljiljana Stojsavljević Križan.

Predstavnik Zelene energetske zadruge iz Zagreba Ivan Zoković prezentirao je što se događa u Europi i svijetu s obnovljivim izvorima energije te kako se organiziraju građanske akcije za financiranje sustava za proizvodnju električne energije iz  obnovljivih izvora. Predočeni su i primjeri provedenih akcija skupnog financiranja kod nas, te nagovijestili akcije koje su u pripremi, konkretno u Gradu Križevcima.

U drugom dijelu tribine predstavnik Regionalne energetske agencije Sjever iz Koprivnice Jurica Perko, prezentirao je EU projekt COMPOSE. Građanima i poduzetnicima koji planiraju uložiti u energetske projekte, ponudio je besplatnu tehničku podršku za realizaciju investicije a koju će im pružiti Regionalna agencija. Ta podrška se može sastojati od npr. izrade manjih predstudija ili studija, financijskih ili tehničkih analiza, analize mogućnosti (su)financiranja projekta, izrade prijava na natječaje za financiranje projekta, upravljanja pripremom ili realizacijom projekta i sl.

Izvor: http://www.krizevci.hr/index.php/rss/2292-odrzana-tribina-inovativni-nacini-financiranja-obnovljivih-izvora-energije