Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Prijavljeni projekti energetske obnove škola u Zaprešiću

U partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je prethodno odobrio projekte, Grad Zaprešić je na natječaj "Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja" Ministarstva graditeljstva prijavio radove na energetskoj obnovi starog dijela Osnovne škole Ljudevit Gaj  i zgrade područne škole u Pojatnom.

Prvi projekt energetske obnove OŠ Ljudevit Gaj obuhvaća zamjenu dijela stolarije, krovišta, fasadu, kompletne rasvjete u školi te promjenu kotlovnice. Ukupna predviđena vrijednost projekta iznosi 6.500.000,00 kn. Predviđena ušteda u odnosu na postojeće stanje iznosi 68% za potrošnju energije za grijanje/hlađenje.

Energetska obnova Područne škole Pojatno obuhvaća zamjenu stolarije, krovišta i pokrova te fasadu. Energetski obnovljena zgrada na godišnjoj razini smanjila bi potrošnju energije za grijanje/hlađenje za 86% u odnosu na postojeće stanje. Ukupna predviđena vrijednost projekta iznosi oko 900.000,00 kuna.

Očekuje se bespovratno sufinanciranje sredstvima EU fondova u iznosu od 50% .

Izvor:http://www.zapresic.hr/vijesti/ostale-vijesti-novosti/Energetska_obnova_skola/1467/