Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Promocija građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji

U petak, 17. veljače u prostoru restorana "Vojarna" svečano je otvoreno natjecanje u graditeljstvu pod nazivom "Croskills u Srednjoj školi Ivan Seljanec" Križevci promovirajući važnost specijalizirane izobrazbe građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Uz promicanje građevinskih trendova prisutna je i svijest o konstantnom padu zainteresiranosti djece o upisu u građevinsku struku što je rezultiralo sve većom potražnjom i potrebom za korištenjem dodatnih alata motivacije djece.

Uz uvodno informativno izlaganje tijekom kojeg su gosti i učenici imali priliku postaviti pitanja iskusnim građevinarima iz područja fasaderstva, zidarstva i tesarstva uslijedio je natjecateljski dio unutar kojeg je predviđeno da učenici građevinskih zanimanja te zaposleni građevinski radnici demonstriraju vještine u ugradnji pvc stolarije u postojeći zid.

Promociju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk, Ljiljana Stojsavljević-Križan, stručna savjetnica za energetsku učinkovitost te Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela Županije za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.  Zamjenik Vuk zahvalivši svima koji su sudjelovali u organiziranju i provođenju ovog hvalevrijednog projekta istaknuo je važnost edukacije i stručnog usavršavanja građevinskih radnika te je najavio određene aktivnosti Grada u pogledu motivacije učenika za upis u deficitarna strukovna zanimanja.

Izvor: http://www.krizevci.hr/index.php/rss/1827-promocija-gradevinskih-vjestina-u-energetski-ucinkovitoj-gradnji