Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Vozimo električne bicikle u gradu Krku!

Prezentacija električnih bicikala s mogućnošću probne vožnje, zajedno s uvodnim predavanjem, održat će se u subotu, 25. ožujka 2017. godine, s time da će se predavanje, između 10.00 i 11.00 sati, odvijati u prostoru Velike gradske vijećnice, nakon čega na Rivi slijedi prezentacija.

Riječ je događanju proizašlom iz jednog od projekata puntarske Udruge Moj otok, (su)financiranog, pored ostalog, donacijama Grada Krka i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a pokrenutog s ciljem razvoja otoka i podizanja kvalitete turističke ponude, odnosno popularizacije i promocije električnih bicikala, edukacije stanovništva u smjeru podizanja razine prometne kulture, poticanja ekološki osviještenih praksi vezanih uz promet te otvaranja komunikacijskih kanala među onim turističkim subjektima koji su skloni ovakvim inicijativama.

Zašto su baš električni bicikli najpogodnija alternativa, ističu organizatori ovog događanja, zato što predstavljaju izvrsnu zamjenjuju motorkotačima koji troše fosilna goriva i direktno zagađuju okoliš, obogaćuju turističku ponudu te tako doprinose produljenju turističke sezone i razvoju cikloturizma, pridonose smanjenju prometnih gužvi, ne zahtijevaju registraciju i vozačku dozvolu, ne stvaraju buku te korisniku osiguravaju veći radijus kretanja.

Izvor: http://www.grad-krk.hr/Pocetna/Vozimo-elektricne-bicikle-u-gradu-Krku!.aspx