Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

OPĆINA BRDOVEC i REGEA - LOCAL Policies for GREEN Energy

U Općini Brdovec, 6. studenog 2017. godine održan je radni sastanak s predstavnicima lokalne samouprave na temu budućih aktivnosti u sklopu projekta Local Policies for Green Energy - LOCAL4GREEN kojem se Općina Brdovec pridružila u srpnju ove godine kao jedan od pilota.

Cilj projekta LOCAL4GREEN je pomoći lokalnoj vlasti da uspostavi i implementira inovativne lokalne fiskalne politike usmjerene na promicanje obnovljivih izvora energije u okviru postojećeg Akcijskog plana energetski održivog razvitka Općine Brdovec, izrađenog u sklopu Sporazuma gradonačelnik koji je pokrenula Europska komisija 2008. godine nakon što je usvojila Paket mjera za klimu i energiju do 2020 godine s ciljem davanja podrške naporima koje lokalne vlasti ulažu u implementaciju politike održive energije i zaštite okoliša.

 Projekt se provodi u sklopu Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran 2014.-2020., a u projektu sudjeluje deset partnera. U sklopu projekta, REGEA i Općina Brdovec zajedničkom suradnjom izraditi će studiju opravdanosti uvođenja lokalnih fiskalnih politika kao instrumenta za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije na lokalnoj razini. U sklopu studije biti će definirane inovativne lokalne fiskalne politike kao instrument za poticanje obnovljivih izvora energije čija implementacija će pridonijeti ostvarenju ambicioznog cilja koji je Općina Brdovec preuzela 2011. godine pristupanjem Sporazumu gradonačelnika, a to je, smanjenje emisije stakleničkih plinova za najmanje 20% do 2020. godine.

 Ovaj radni sastanak je prvi korak u budućoj zajedničkoj suradnji kojoj se veselimo!

 Izvor: službene stranice Općine Brdovec