Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Izložba i utrka solarnih automobila u Sisku

Ekipa Tehničke škola Sisak sa brojnim partnerima i sponzorima uspješno završava posljednje pripreme za dva zanimljiva projekta kao nastavak projekta SOELA financiran sredstvima EU. Riječ je o 1. izložbi električnih i hibridnih vozila koja će se održati u petak, 5. lipnja u Ulici S. i A. Radića u Sisku, a građani Siska i njihovi gosti moći će isprobati sve električne automobile. Na izložbu su se odazvali gotovo svi uvoznici ili zastupnici električnih automobila: Tesla, Mitscubishi MiEV, Autlander PHEV, Peugot, Free Duck, Citroen, e-UP, e-Golf, Toyota , AIXAM, Electa Nova, Nissan, iCARO, a u Ulici S. i A. Radića bit će parkirano oko 20 električnih automobila.


Drugi projekt je 3. utrka solarnih automobila koja će se održati u subotu, 6. lipnja za koju je prijavljeno 10 ekipa srednjih škola iz Osijeka, Slavonskog Broda, Novske, Kutine, Velike Gorice, Slunja, Rijeke, Gospića, Zadra i domaćina i organizatora Tehničke škola Sisak. Start utrke je u 10 sati ispred hotela Panonija.


Inače, otvaranju Prve izložbe električnih automobila koja će se održati u petak, 5. lipnja 2015. s početkom u 10 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića prisustvovat će i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a izložbu će otvoriti ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.