Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Grad Jastrebarsko i REGEA - LOCAL Policies for GREEN Energy

07.10.2017. U Energetskom centru Bračak, 3. listopada 2017. godine, održan je radni sastanak s gradonačelnikom grada Jastrebarskog, Zvonimirom Novoselom, na temu budućih aktivnosti u sklopu projekta ’’Local Policies for Green Energy - LOCAL4GREEN’’, kojem se Grad Jastrebarsko pridružio u srpnju ove godine kao jedan od pilot gradova.

Cilj projekta LOCAL4GREEN je pomoći lokalnoj vlasti da uspostavi i implementira inovativne lokalne fiskalne politike usmjerene na promicanje obnovljivih izvora energije u okviru postojećeg Akcijskog plana energetski održivog razvitka grada. Plan je izrađen u sklopu Sporazuma gradonačelnika kojeg je pokrenula Europska komisija 2008. godine, nakon što je usvojila Paket mjera za klimu i energiju do 2020., a s ciljem davanja podrške naporima koje lokalne vlasti ulažu u implementaciju politike održive energije i zaštite okoliša.

Projekt se provodi u sklopu Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran 2014.-2020., a u projektu sudjeluje deset partnera. U sklopu projekta, REGEA i Grad Jastrebarsko zajedničkom suradnjom izraditi će studiju opravdanosti uvođenja lokalnih fiskalnih politika kao instrumenta za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije na lokalnoj razini. U sklopu studije biti će definirane inovativne lokalne fiskalne politike kao instrument za poticanje obnovljivih izvora energije, čija implementacija će pridonijeti ostvarenju ambicioznog cilja koje je Grad Jastrebarsko preuzeo 2011. godine pristupanjem Sporazumu gradonačelnika, a to je smanjenje emisije stakleničkih plinova za najmanje 20% do 2020. godine.

Izvor: http://m.jastrebarsko.hr/vijesti/grad-jastrebarsko-i-regea---local-policies-for-green-energy/