Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Na 10. Danima pasivne kuće prezentirani provedeni projekti održivog razvoja Grada Koprivnice

Od 10. do 12. studenoga 2017. godine Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirao je 10. Dane pasivne kuće u Hrvatskoj, uz ključan doprinos prof. Ljubomira Miščevića, uglednog međunarodnog stručnjaka za pasivnu gradnju i primjenu novih materijala te kulture gradnje.

Skup je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, ministarstava i drugih institucija.

Teme ovoga skupa vezane su uz najnapredniju energetski visoko učinkovitu arhitekturu i gradnju energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove. Teme su obrađivane unutar prezentacija, izložbi i radionica uz visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja te prijenos izvornih iskustava.

U radu skupa sudjelovali su sudionici iz različitih sektora, sveučilišni profesori, stručnjaci,  projektanti, izvoditelji, proizvođači, izlagači, predstavnici državne uprave i lokalne samouprave iz zemlje i inozemstva.

Kao primjer dobre prakse provedbe koncepta niskoenergetske gradnje i održivog razvoja u RH, na poziv Arhitektonskog fakulteta  prezentirani su provedeni projekti i implementirani segmenti održivog razvoja Grada Koprivnice.

Suradnja Grada Koprivnice s Arhitektonskim i Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu razvija se već niz godina na nizu projekata, a takva sinergija znanstvenog i provedbenog, javnog sektora znatno pridonosi rezultatima provedbe niskoenergetskog koncepta u stvarnoj implementaciji projekata.

Slijedom toga Grad Koprivnica primio je zahvalnicu Arhitektonskog fakulteta za dosadašnju suradnju, a na skupu su ostvareni i novi kontakti s predstavnicima struke, institucija i stručnih tijela.

 

Izvor: http://koprivnica.hr/novosti/na-10-danima-pasivne-kuce-prezentirani-provedeni-projekti-odrzivog-razvoja-grada-koprivnice/