Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Europski tjedan mobilnosti 2017.

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija u organizaciji Europske unije, a s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša. O važnosti i veličini ove inicijative u europskim razmjerima svjedoči činjenica da je u obilježavanje ove manifestacije uključeno više od 2000 europskih gradova.

Europski tjedan mobilnosti svake se godine organizira od 16. do 22. rujna i posvećen je održivom kretanju. Omogućava gradovima da prezentiraju područje centra grada u drugačijem svjetlu i da provode aktivnosti usmjerene ograničavanju kretanja motornih vozila u pojedinim dijelovima. Na taj način potiče se korištenje održivih modela kretanja, naglašavajući važnost i podižući svijest u kolikoj mjeri odabir vrste i modela kretanja građana utječe na okoliš i zdravstveno stanje pojedinca.

Grad Koprivnica sudjeluje u ovoj manifestaciji od samih početaka, odnosno od 2002. godine te se svake godine u sklopu iste održavaju brojna događanja i aktivnosti kojima se nastoji potaknuti stanovnike Koprivnice da sportskim aktivnostima, vožnjom bicikla, šetnjom, doprinesu čistoći zraka i očuvanju okoliš.

Ovogodišnja glavna tema je „Čista, zajednička i inteligentna mobilnost“. U aktivnosti koje će se provoditi od subote 16. rujna pa do petka 22. rujna uključili su se vrtići, osnovne škole, udruge, sportski klubovi te poduzeća.

Izvor: http://koprivnica.hr/novosti/europski-tjedan-mobilnosti-2017/