Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Održani 10. dani pasivne kuće u Hrvatskoj

U periodu od 10. do 12. studenog u prostorima AGG fakulteta u Zagrebu održani su 10. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj - trodnevni međunarodni skup s izložbom i stručnim obilascima organiziran pod visokim pokroviteljstvima ministarstava i drugih institucija na kojima Grad Sveta Nedelja već desetu godinu za redom sudjeluje kao Grad partner uz još osam drugih gradova lijepe naše.
Ovaj međunarodni skup je glavno ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuća i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu u skladu s definicijama novih tipova pasivnih kuća (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB).
Na skupu se govorilo o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove "faktor 10", a prikazani su funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirani novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne teme ovog skupa su također i zakonski okvir RH i EU, modeli investiranja uključujući zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore.
U cilju razmjene iskustva i stjecanja novih znanja, ovom skupu su bili nazočni razni stručnjaci, nastavnici, studenti i učenici, projektanti, izvoditelji, proizvođači, izlagači, investitori, banke, predstavnici gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije. 
Ispred Grada Svete Nedelje, na skupu su bili nazočni gradonačelnik Dario Zurovec i viša savjetnica za prostorno komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Renata Rožek. 
Izvor: http://www.grad-svetanedelja.hr/hr/novosti/436/odrzani-10-dani-pasivne-kuce-u-hrvatskoj/