Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

Deseta radionica projekta TOGETHER - Obilazak OŠ Marija Jurić Zagorka: Moguće mjere uštede

Deseta radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) organizirana je 21. studenog 2017. u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke. Glavna tema radionice bio je energetski obilazak školske zgrade, u svrhu primjene mjera s kojima su sudionici na prethodnim radionicama upoznati.

Radionica je počela kratkim predstavljanjem same škole i energetskog tima. Ravnatelj Željko Kelava prisutne je pozdravio te ukratko predstavio samu školu. Nakon njega, prisutnima se obratila Natalija Kirčenkova te kratko predstavila aktivnosti dosad provedene u školi.

Nakon kratke pauze, sudionici radionice uputili su se na energetski obilazak škole koji je vodila profesorica Kirčenkova uz pomoć domara Marinka Selaka. U sklopu obilaska sudionici radionice obišli su kotlovnicu, bazen te kotlovnicu bazena te nekoliko učionica kako bi se demonstrirala razlika u temperaturi u pojedinim dijelovima zgrade. Sudionicima radionice pridružile su se i učenice koje sudjeluju u energetskom timu te su predstavile glavne aktivnosti koje se planira provesti u školi u sklopu projektnih aktivnosti.

Nakon obilaska sudionici radionice su razgovarali o mogućim mjerama uštede koje bi bilo uputno primijeniti u školi te također i sami iznijeli neke aktivnosti koje primjenjuju u svojim objektima. Također je dogovoren termin iduće radionice, koja će se također održati u jednom od objekata uključenih u projekt Together.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.


DSC_0092.JPG  DSC_0093.JPG  DSC_0094.JPG  DSC_0097.JPG  DSC_0098.JPG  DSC_0102.JPG  DSC_0104.JPG  DSC_0107.JPG  DSC_0111.JPG  DSC_0123.JPG  DSC_0124.JPG  DSC_0132.JPG  DSC_0140.JPG  DSC_0144.JPG