Imate lozinku?

Prijavom pristupate dodatnim sadržajima.

5. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj

Zagreb, 9. - 11.11.2012.

Arhitektonski fakultet, Kačićeva 26, Zagreb
info:  www.arhitekt.hr , pass-net@arhitekt.hr

Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, od 09.-11. studenog 2012., održati će se trodnevni međunarodni stručni skup „5. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj“  s izložbom. Kao i prethodnih godina očekuje se više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

Trodnevni međunarodni stručni skup obilježiti će brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća (Gornji Stupnik, Kupinečki Kraljevec i Zagreb).

U okviru programa, i ove godine će se izvoditi i izravno pratiti testiranje zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već treću godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (PERFECTION, OPEN HOUSE), o projektima INTENSE, ECO-SANDWICH, CROSKILLS i PASSREG, energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Sudjelovanje na predavanjima, radionicama i stručnim obilascima će se bodovati u sustavu Stalnog stručnog usvršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA) i drugih Komora.

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Broj sudionika za stručne obilaske je ograničen!

 

Više informacija možete dobiti na: miscevic@arhitekt.hr , tel.: (01) 4639394.